Biografie

Wilhelm

Wilhelm Groenendijk is in 1978 te Capelle aan den IJssel geboren. Al op zeer jonge leeftijd had hij interesse in muziek en speciaal voor de trompet als instrument. ”Als kind van 2 jaar oud was ik al gefascineerd door de klank van koperblaasinstrumenten. Alleen LP’s met trompetmuziek van o.a. de gebroeders Brouwer, de Marinierskapel en andere trompettisten vond ik fascinerend en kon ik uren naar te luisteren”. Vanaf 7-jarige leeftijd heeft hij muziekles genoten via de Capelse Muziekschool. Vervolgens studeerde hij bij Chris Jobse en Cees Trappenburg, nadat hij de eerste 2 jaren trombone heb gespeeld. De klank en het bespelen van de trompet is en bleef het instrument van mijn dromen.

 

Op jonge leeftijd (12 jaar) meespelen op een zangavond in de kerk is voor mij het begin geweest van de muzikale carrière. Al jarenlang werkt hij samen met verschillende musici.  

De diversiteit van zowel het dirigeren, het bespelen van orgel/piano en trompet, naast het componeren van koor-, orgel-, en trompetmuziek, is een welkome afwisseling als hobby. Mijn motto is en blijft: er met elkaar iets moois van maken met de talenten die je hebt gekregen. Dat is mijn doel".

 

Prettige dingen in het musiceren zijn vooral de concerten en concertreizen. Afgelopen jaren heeft hij diverse muziek- en concertreizen gemaakt naar Engeland, Schotland, Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken en Israël.